Bil till Västerås

Elbil laddarMed bil som färdsätt kan man verkligen göra resan skräddarsydd på ett sätt som kommunala färdmedel inte riktigt kan. I bakluckan kan man stuva ner sin packning, i handskfacket ligger kartor och guide och i mugghållaren finns rykande hett kaffe.

Västerås är nära allt i Mälardalen

Som nämnt är det bara en dryg timme om man kör från antingen Stockholm eller Uppsala. Från Falun, Borlänge och Gävle är det två timmar lite knappt och motorvägarna är smidiga att ta sig fram på vinter- som sommartid. Från dalahållet går motorvägar med nummer 66 och 56 genom Sala och Surahammar innan de slutligen når Mälarens kant och Västerås.

E18 leder vägen in och genom Västerås

Från städer som Stockholm, Uppsala, Arboga och Örebro går E18 raka vägen in och genom Västerås. Det gör att det blir smidigt att ta bilen hit och att sedan välja en av alla de avfarter som kantar motorvägen när man kör in staden. Runt stadskärnan cirklar ringvägen som gör att det är enkelt att ta sig fram dit man vill med bil.

När man åker bil mot Västerås är det bara att läsa av avfarterna runt staden när man kommer in och upp på E18:s cirkelsväng runt staden. Med GPS blir körningen busenkel, och du hittar garanterat snabbt till ditt hotell.