Buss till Västerås

325461-buss-i-skaneEftersom så många vägar leder till Västerås finns det massor av bussar att ta sig hit med. Att resa med buss är lätt och prisvärt, bekvämt och trevligt. Jämfört med att åka tåg går det lite långsammare, men det kompenseras med att det nästan alltid är billigare att köpa biljett till buss än till tåg.

Direktbussar

Till Västerås går det direktbussar från bland annat Stockholm, Enköping, Uppsala och Arlanda. Bland bussbolag att välja bland finns UL, VL, Nettbuss, Swebus samt Swedavia och Bus4You. Det är din startpunkt som oftast avgör vilket bolag som funkar bäst. Från mindre orter är det Västmanlands länstrafik VL som utgör det främsta alternativet.

Lokaltrafik

Inom Västerås kan man använda sig av Länstrafiken (VL) och på deras hemsida finns allt från tidtabeller till resvägar och biljettköpsfunktion. Detta är ett bra sätt att ta sig fram i staden på samtidigt som det är billigt och bekvämt.

Boka hotell från bussen

Numer är många bussar eldrivna eller på annat sätt mycket skonsammare mot miljön än för bara tio år sedan. De bussar som tar dig på en längre resa har ofta wifi ombord samt bekväma, lite större säten att sitta i. Med hög komfort och få trafikstörningar eller förseningar, är buss som färdmedel ganska optimalt. Låga priser och expressturer gör inte upplevelsen sämre. På en buss hinner du likt på ett tåg, i lugn och ro läsa mer om Västerås samt boka hotell.