Flyg till Västerås

Med Stockholm-Västerås flygplats kan man ta sig hit snabbt och enkelt men främst från andra länder. Hit flyger man nämligen från London, Alicante, Reykjavik, Malaga och Rijeka i Kroatien. Även turer till och från olika städer i både USA och Kanada är numera del av det reguljära flyget på flygplatsen.

Till och från flygplatsen

Stockholm-Västerås Flygplats ligger cirka fem km öster om centrum, i den stadsdel i staden som heter Hässlö. Central men ändå på bekvämt avstånd kan man lätt ta sig till och från denna flygplats, med bil, taxi och buss.

Bil

Beroende på vilket håll man kommer ifrån finns det varierande vägbeskrivningar på hur man tar sig till Stockholm-Västerås Flygplats. Österifrån på E18 tar man avfarten markerad Flygplats/Irsta/Ängsö. Västerifrån följer man E18 genom hela Västerås och tar sedan samma avfart. Norrifrån kör man återigen E18 fast mot Stockholm och följer sedan samma vägbeskrivning.

Taxi

Utanför flygplatsens huvudentré finns det taxibilar, som det även går att förbeställa en tur med inför ankomst eller avgång. Priset varierar beroende på tid och veckodag.

Buss

Med Flygbussarna AB kan man åka buss mellan Västerås Flygplats och Cityterminalen i Stockholm, och vice versa. Biljetter går att köpa på flygplatsen och direkt ombord på bussen med kort.

Inifrån city kan man var tionde minut ta sig ut till flygplatsen och givetvis in till stan från själva flygplatsen. Lokalbussen har nummer 3 och tillhör Västmanlands lokaltrafik.

Mellan Arlanda och Västerås går även något som heter Flygturen, i regi av Swebus.