Res hit

5237483-vagvisare-skultuna-vasterasI området runt Mälaren kan det kännas som att alla vägar leder till Västerås, för staden ligger så nära till allt. Endast tio mil från Stockholm är det lätt att ta sig hit med bil, buss och tåg. Med en internationell flygplats är det lätt att flyga hit med reguljärflyg oavsett om man befinner sig i någon annanstans i Sverige, i England, Spanien eller på andra sidan Atlanten. Det finns också gott om hotell i Västerås.

Väl i staden är det även här lätt att ta sig runt, E18 slingrar sig runt staden och Ringvägen ramar in city med körfält i båda riktningarna. Förutom med bil kan man ta sig överallt med en cykel, eftersom utbyggda cykelvägar finns över hela Västerås.

Men innan allt detta gäller det att faktiskt ta sig hit.

Flyg

Med Stockholm/Västerås flygplats kan du ta dig hit snabbt och enkelt, särskilt om du befinner dig utomlands. Hit flyger du nämligen från London, Alicante, Reykjavik, Malaga och Rijeka i Kroatien. Även turer till och från olika städer i både USA och Kanada är numera reguljära. Läs mer om flyg till och från Västerås här.

Tåg

Ett lite mer miljövänligt alternativ är att ta tåget direkt till Västerås. Eftersom staden ligger så nära Stockholm, Uppsala, Enköping och Borlänge går det avgångar varje timme, med bland annat SJ. Läs mer om hur du tar dig till Västerås med tåg här.

Bil

Det är bara en dryg timmes bilkörning till Västerås från Stockholm och Uppsala, och bara två timmar från Falun, Borlänge och Gävle. Genom hela Västerås skär dessutom E18, en av de större vägarna i Sverige. Det gör att det smidigt att ta bilen hit och att sedan välja en av alla avfarterna som kantar motorvägen när man kör in staden. Närmare city finns ringvägen som gör det är enkelt att ta sig fram dit man vill med bil. Läs mer om hur du kan ta bilen till Västerås här.

Buss

Från städer som Stockholm, Enköping och Uppsala, bara för att nämna några, går det att ta direktbussar till Västerås med olika bussbolag som Swebus, Nettbuss och UL. Resor med buss brukar både vara bekvämt och gå relativt snabbt, beroende på aktuell trafik. Bussarna stannar vid Västerås Centralstation. Att ta buss till Västerås kan du läsa mer om här.