Tåg till Västerås

3191166-lokEtt lite mer miljövänligt alternativ är att ta tåget direkt till Västerås. Eftersom staden ligger så nära Stockholm, Uppsala, Enköping och Borlänge går det avgångar varje timme, med bland annat SJ. Läs mer om hur du tar dig till Västerås med tåg här.

Att ta tåget till denna anrika stad är enkelt och smidigt. Dessutom är det väldigt miljövänligt i jämförelse med andra alternativ. Västerås ligger nära Stockholm och det gör att många avgångar finns att välja på om man reser hit därifrån, eller byter tåg där.

Tåg med och utan byte

Med SJ och Västmanlands länstrafik kan du ta tåg hit från just Stockholm, men även via städer som Uppsala, Arboga, Enköping, Strängnäs och de flesta andra städer i Mälardalen, med eller utan tågbyte. Med resten av Sverige är det lika lät att ta sig till Västerås med tåg, även om det inte finns direkttåg från alla platser och byte på olika platser kan ske.

Om man har otur kan det inträffa en del förseningar när det kommer till tåg som färdmedel, men med tanke på hur miljövänligt och trevligt, samt säkert, det är att åka tåg i jämförelse med andra färdsätt – blir det något som man får ha överseende med. Allt som oftast rullar allt på som vanligt, genom snö, ishalka, högsommarvärme och starka höstvindar. På ett tåg brukar man även kunna ta en kaffe med macka i bistron, se ut över landskapet och ta en skön tupplur innan ankomst.

Boka hotell från tåget

Åker du en längre tågresa finns det alltid tid för att titta igen guideböcker, läsa på om Västerås och planera dagarna du ska spendera i staden. Är du sent ute med planering men har några timmar över på tåget kan du under resan även boka hotell.